Studio Valkenier


The Europe 40under40 Award
De winnaars van de Europe 40under40 Awards 2019 zijn deze week bekend gemaakt. De 40under40 Award is een prijs voor de 40 nieuwe meest talentvolle architecten en ontwerpers in Europa.

Uit Nederland is één winnaar geselecteerd:
Mijke de Kok van Studio Valkenier uit Amsterdam.

Ze is geselecteerd met twee Amsterdamse projecten:
Een duurzame zelfvoorzienende drijvende woning, gebouwd in de meest duurzame drijvende wijk van Europa, Schoonschip in Amsterdam Noord;
De renovatie en herinrichting van het kantoor van Artsen zonder Grenzen op de Plantage Middenlaan, met als doel voor de organisatie de projecten in het veld nog beter ten dienst te kunnen zijn.

Bij beide projecten zijn onder andere hergebruik van materialen, toepassing van gezonde materialen en demontabel bouwen onderscheidende thema’s.

Het ‘European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies’ en ‘The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design’ organiseren jaarlijks de 40under40 Award.
De prijs heeft als doel inzicht te geven in een nieuwe Europese generatie onderscheidende architecten en ontwerpers die impact zullen maken op onze toekomstige manier van leven en werken. De prijs is een aanmoediging voor talent en viert innovatie en creativiteit.

Een jury van gerenommeerde Griekse architecten heeft de 40 winnende talenten geselecteerd.

De winnende projecten zullen in juni 2020 worden tentoongesteld in het European Centre in Athene, Griekenland. Tevens wordt een publicatie gemaakt van de winnende deelnemers.

 

foto: Manon van der ZwaalReports on 40under40Award